Vacature Maatschappelijk Werker

Vacature Maatschappelijk Werker
GIDS Zorgloket

minimaal 4 uur per week

Het GIDS Zorgloket functioneert als wegwijzer op zorggebied binnen en vanuit kerken in de regio Zuid Kennemerland. Het loket is er voor iedereen uit de regio. Het GIDS Zorgloket is onderdeel van de beweging Geloven in de Stad. Dit is een netwerk van ruim 20 kerken en organisaties die als volgelingen van Jezus Christus vanuit Zijn liefde dienstbaar willen zijn in onze stad.

Als maatschappelijk werker help je cliënten die zijn vastgelopen op het gebied van zorg, welzijn of financiën. Je geeft informatie en advies, je bemiddelt of begeleidt bij het oplossen van een hulpvraag.

Je bent werkzaam in Loket Noord, dat momenteel gevestigd is op de Eksterlaan 1 in Haarlem, maar kunt in overleg ook op andere werkplekken worden ingezet.

Bij het intakegesprek breng je samen met de cliënt de hulpvraag in kaart. Daarna stel je samen een plan op waarin staat wat de cliënt wil bereiken en welke stappen hiervoor nodig zijn. Door middel van gesprekken help je de cliënt steeds een stap verder en evalueer je de voortgang. Soms is één gesprek voldoende om iemand op weg te helpen en soms zijn er meerdere gesprekken nodig. Het kan ook zijn dat de cliënt specifieke hulp nodig heeft en dan verwijs je door naar de juiste instantie. Alle gesprekken rapporteer je in het systeem.

Je bent onderdeel van een inspirerend team van maatschappelijk werkers. Maandelijks neem je deel aan het teamoverleg en de intervisie. Daarbij werk je ook samen met de pastoraal werker en/of diaconaal werker van de betrokken GIDS-gemeente(s).

Wij vragen:

  • HBO opleiding MWD of gelijkwaardig, of aantoonbare geschiktheid vanwege opgedane ervaring in het werkveld; ook is het mogelijk als stagiair vanaf het derde jaar te reageren.
  • Een christelijke geloofsovertuiging en het onderschrijven van de doelstelling van het GIDS Zorgloket
  • Kennis van de werkterreinen
  • Kennis van de sociale kaart uit de regio is een pre
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken

Wij bieden:

  • een vrijwilligers- en eventueel een reiskostenvergoeding

Reageren:

We zien je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae graag tegemoet.

Contactpersoon en informatie:

Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met:
Ben van Tienen (Stuurgroep lid) 06-17447428 benvantienen@gidszorgloket.nl of
Myrna Bockhoudt (Coördinator Gids Zorgloket) myrnabockhoudt@gidszorgloket.nl
Voor meer informatie zie onze website: www.gidszorgloket.nl